Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΚΑ, σχετικά με το στάδιο επικαιροποίησης της μελέτης για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής-Πέτρας, ενημερώθηκε ότι κλιμάκιο του υπουργείου μεταβαίνει σήμερα στη Λέσβο προκειμένου να εξετάσει επί τόπου - σε συνεργασία με τους μελετητές - όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την επικαιροποίηση της μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σηφουνάκης, από το 2001 ως Υπουργός Αιγαίου, είχε δρομολογήσει την εκπόνηση των μελετών κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας, όπως και κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου. Ήδη ο οδικός άξονας Καλλονής - Σιγρίου ανατέθηκε σε κοινοπραξία εργοληπτών που ανεδείχθη από τον διαγωνισμό και αναμένει την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Για δε τον οδικό άξονα Καλλονής -Πέτρας, όμως, παρουσιάζεται η γνωστή επί ένα χρόνο καθυστέρηση στις διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ, καθώς αναιτίως μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτη.

Ο κ. Σηφουνάκης προτάσσει τις διαδικασίες, ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς θα συμβάλλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Λέσβου, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.